Skip to main content

Hits: 27

Bep was al meer dan 30 jaar lid van Spaarnwoude en vaste speelster bij onze damesdag. Golf betekende alles voor haar, ze deed mee aan de zomeravond competitie en ook bij de weekend wedstrijden was ze vaak aanwezig. Haar conditie noodzaakte het om een handicart te gebruiken. Haar man Huub reed, toen hij zelf niet meer kon golfen, mee in de handicart. Samen sloten ze menige dag af met een lekkere maaltijd op het terras. Vanaf medio 2020 liet haar gezondheid haar steeds meer in de steek, 18 holes werd te lang, voortaan speelde ze 9 holes op de donderdag. Zelf zei ze dat ze blij was op deze manier er toch nog bij te kunnen zijn.

Op zaterdag 22 januari 2022 is Bep Schuurman op de leeftijd van 84 jaar overleden.

Bep was een bijzondere vrouw met het hart op de tong. Met haar speciale manier van optreden en haar aandacht voor iedereen persoonlijk, maakte zij grote indruk. Bep was een zorgzame vrouw die zich het leed van anderen aantrok. Dit maakte ze op haar eigen wijze kenbaar, door een kaartje of een telefoontje. Veel zorg had ze om Huub, die al een paar jaar in een verzorgingshuis woont. Bep kreeg veel steun van haar kinderen en kleinkinderen, over wie ze met veel trots sprak.

Helaas heeft Bep de rode Ferrari (zoals ze haar scootmobiel noemde) niet veel kunnen gebruiken en eerlijk gezegd vond ze het ook wel eng “het is heel wat anders dan de handicart op de golfbaan hoor” was haar opmerking daarover. Het gebruik van handicarts was al vroeg in het seizoen 2021 niet toegestaan. Jammer genoeg golfde ze daarom al een aantal maanden niet.

In ons laatste gesprek liet ze duidelijk merken uit te kijken naar het voorjaar om alle dames weer te zien en te spreken. Helaas, komt dit er niet meer van. Bep overleed, toch nog onverwachts, op zaterdag 22 januari.

Onze gedachten zijn bij degenen die ze achterlaat.

Wij denken met dankbaarheid terug aan de mooie en leuke momenten die wij met Bep mochten hebben. Wij zullen haar missen.

Namens de donderdagdames

Henny Terwijn
27 januari 2022