Skip to main content

De baan commissie heeft deze week overlegd met het management van Spaarnwoude over de baancondities. Daaruit een paar punten.

Tijdelijke regel vervalt

De vogelschade is zo goed als hersteld. De tijdelijke regel voor het ontwijken van door kraaien aangerichte schade komt per 24 mei te vervallen.

Tee boxen

Omdat het gras op een aantal T boxen zich nog niet echt heeft kunnen herstellen (te koud, te nat) en om verdere schade te voorkomen, is er tot nu toe daar voor een vaste pinpositie gekozen. Zolang de weercondities niet verbeteren proberen de greenkeepers de ondergrond in ieder geval vlak te houden zodat het van een tee afslaan geen extra schade moet kunnen geven.

Hopelijk binnenkort, misschien als aan het eind van deze week (21 mei) worden de pinposities weer aangepast.

Er is groeiversneller gespoten (biologisch voor de korte termijn groei) en kunstmest gestrooid (voor de langere termijn), maar we blijven afhankelijk van het weer. Baanmanagement hoopt zo te voorkomen dat de T boxen in zijn geheel dicht moeten en gerenoveerd moeten worden.

Greens

De beregeningsinstallatie lag er een tijd uit, vanwege vernieuwing van hoofdleiding en nieuwe sproeiers op de C en D holes. Door de regen van de afgelopen dagen en de groeiversneller hebben we daar op de greens geen last van gehad. De greens zijn bezand en gemaaid, waardoor de hobbeligheid al sterk is gereduceerd.

Om de graskwaliteit nog meer te verbeteren zullen de komende week de greens extra worden gemaaid en door gezaaid en weer bezand.

Groot onderhoud

De komende 14 dagen gaat men aan de gang om verschillende fairways op de A en E holes te beluchten (prikken) en direct te bezanden, mits de weersomstandigheden dit toelaten, wat zeker wat hinder zal opleveren tijdens ons rondje golf.

Baco/Rehaco,

21 mei 2021