Skip to main content

Over tijdelijke regels en ander nieuws van de Rehaco.

In verband met de huidige onderhoudswerkzaamheden op een aantal lussen is tijdelijk de volgende plaatselijke regel van kracht :

Als de bal van een speler in of tegen een beluchtingsgat ligt:

(a) Bal in het algemene gebied. De speler mag deze belemmering ontwijken volgens Regel 16-1b. Als de bal tot stilstand komt in een ander beluchtingsgat, dan mag de speler deze opnieuw volgens deze plaatselijke regel ontwijken. Dwz op de juiste wijze droppen !!

(b) Bal op de green. De speler mag de belemmering ontwijken volgens Regel 16-1d. Dus op de juiste wijze plaatsen !!

Echter er is geen sprake van belemmering als het beluchtingsgat alleen een belemmering vormt voor de stand van de speler of, op de green, voor de speellijn van de speler. Straf voor spelen van bal van een verkeerde plaats in overtreding van een plaatselijke regel: algemene straf volgens Regel 14.7a.

Een heel andere local rule geldt niet op Spaarnwoude. Op sommige golfbanen geldt, indien geen provisionele bal is gespeeld, dat op de plaats waar de bal out of bounds is gegaan of waar de bal verloren is, na een drop op de fairway met 2 strafslagen verder kan worden gespeeld. Maar dus niet en nergens op Spaarnwoude. Kennelijk was daarover discussie bij een aantal spelers.

En tenslotte , Guus Janus en Kees Bruin hebben het regel commissaris 1 examen met heel goede cijfers binnen gehaald. Proficiat !!!!

Rehaco

1 juni 2021