Onderhoud aan fairways, bunkers en greens

Onderhoud aan fairways, bunkers en greens

Actueel nieuws van Baancommissie,

Heerlijk om te horen dat we eindelijk de baan op mogen en de ouderwetse drukte er weer is om een startplekje te veroveren om een ronde te lopen.
Tijdens de Corana periode is men doorgegaan met het noodzakelijke onderhoud van de baan en heeft men volgens schema de jaarlijkse klussen zoals prikken en bezanden in deze periode gedaan. Ook zijn verschillende fairways geprikt om de beluchting te optimaliseren zodat de groei en waterafvoer geoptimaliseerd worden.
De grootste klus was het vernieuwen van de beregening installaties op de A holes wat nu gereed is.

Greens
In het voorjaar tijdens de groeispurt van het gras worden de greens niet extra kort gemaaid maar op een hoogte van 4.3 mm en vanaf juni zal deze dan naar 3.8 mm gaan wat de snelheid van de greens dan ten goede komt.
Vanaf 15 mei worden de “groomers” op de maaimachines aangezet, die kammen het gras rechtop voordat de messen er zijn zodat er meer gras wordt meegenomen.
Dit gebeurt ieder jaar op deze wijze.

Bunkers
Tijdens de sluiting van de baan is ook vanwege andere prioriteiten ( beregening A holes) geen extra onderhoud aan de bunkers geweest maar dit wordt nu direct weer in het onderhoudsschema opgepakt.

Onderhoud
Wij zullen regelmatig overleg met de baan hebben om allerlei zaken direct met hen te bespreken zodat we met golfen kunnen genieten van een optimale baan. Wat is toegezegd door de baan is dat er op onderhoud niet bezuinigd zal gaan worden en zij hun uiterste best doen voor een optimaal spelplezier voor de golfers.

Qualifying
De baan is vanaf nu ook weer Qualifying met inachtneming van de protocollen van de NGF waarin de bijzondere situaties van bunkerspel en vlaggen zijn vastgelegd.

Op alle startholes hangen deze protocollen en de regels van Ready Golf zijn door het bestuur reeds per mail aan u toegezonden.

Veel golfplezier!

Baancommissie
16 mei 2020

Contact

Adres:
Het Hoge Land 6
1981 LT Velsen

Telefoon: 023-5382708

Bezoek ook

Social media