Sponsoring anno 2019!

Beste sponsors en leden van onze golfclub,

Om mee te beginnen;

ALLE SPONSORS, GROOT EN KLEIN, VAN HARTE BEDANKT VOOR NU EN IN DE TOEKOMST!!!

De laatste jaren zijn er veel sponsors afgehaakt om hen moverende redenen. We hebben er gelukkig nog wel een paar en daar zijn we heel blij mee. Nieuwe sponsors vinden is, ook vanwege het vrijwel ontbreken van de mogelijkheid tot “exposure”, niet eenvoudig gebleken.

Daarom is in overleg met de het bestuur en de commissies besloten om vanaf januari 2019 anders met sponsoring om te gaan.

De golfclub begrijpt dat de huidige sponsors niet voor het gewin maar veelal uit “liefde” voor de club een wedstrijd sponsorden. Uiteraard werd en wordt dit erg gewaardeerd door de club en de leden.
We hopen dat zij dat ook in het nieuwe jaar blijven doen!

Het sponsoren van een wedstrijd zoals dat thans gedaan wordt, kan toch nog aardig in de papieren lopen, voor een kleine wedstrijd van 60 deelnemers €190,-- en voor een grote wedstrijd van 120 deelnemers, is al snel sprake van een bedrag van €340,--. Heel fijn en er konden leuke, wat duurdere prijzen worden gekocht. Op zich niets mis mee en we waren en zijn er super blij mee.

Echter voor veel leden van de club die het ook leuk zouden vinden om een wedstrijd met een of meerdere leuke prijsjes te sponsoren, zijn deze bedragen te hoog.

Daarom willen wij aangeven dat niet meer wordt vastgehouden aan het hier voor genoemde beleid. Het is vanaf heden ook mogelijk is om met prijzen/sjes wedstrijden te sponsoren of om gewoon een prijsje ter beschikking te stellen. U kunt het zo gek niet maken; van een doosje ballen, een flesje wijn, leuk plantje, een cadeaubon tot een volledig verzorgde golfreis naar Portugal. U verzint het maar.

Wel is van belang dat er sprake is van enige coördinatie door de prijzen- en wedstrijdcommissie (prijco-weco). Het moet natuurlijk niet zo zijn dat er voor de ene wedstrijd 40 prijzen zijn en voor de andere wedstrijd maar 1.

Concreet:
Mocht u een hele wedstrijd willen sponsoren laat dat dan voor het begin van het seizoen (eind februari 2019) weten. U bepaalt zelf hoeveel u hiervoor wilt besteden. Dat geldt ook voor de sponsors de afgelopen jaren wedstrijden hebben gesponsord. Zij hebben voorrang bij de keuzen van een wedstrijd als zij blijven sponsoren. Desgewenst kan de prijco de prijzen voor u aanschaffen binnen het door u aangegeven budget. De betaling zal dan geschieden via een rekening van het secretariaat.

Mocht u voor een deel van een wedstrijd prijzen/sjes willen sponsoren dan kan dat i.o.m. de prijco op verschillende manieren;
1. U sponsort de 1,2, en 3e prijs
2. U sponsort de neary’s
3,.U sponsort de longest drives.
4. U stelt een willekeurige prijs/je ter beschikking.
Deze prijzen zullen i.o.m. u en de prijco/weco aan een wedstrijd worden toegekend. Mocht u ze aan een wedstrijd willen koppelen, neem dan, om teleurstelling te voorkomen, zo vroeg mogelijk contact op met de prijco.

Het is natuurlijk ook mogelijk om wat voor leuke reden dan ook, i.o.m. de prijco/weco, de deelnemers te voorzien van een traktatie.

Tenslotte zullen er, als er geen prijzen/sjes komen van sponsors, als vanouds door de prijco prijzen/jes worden verzorgd. Echter gelet op de huidige situatie m.b.t. het geringe aantal actieve sponsors en deelnemers, zal hiervoor minder budget uitgetrokken kunnen worden dan in de afgelopen jaren.

We hopen dat u zich kunt vinden in het voorgaande en we zouden het leuk vinden als u de clubwedstrijden zou willen sponsoren en verrassen met leuke prijzen/sjes,

Nogmaals u bepaalt zelf hoerveel u zou willen besteden hiervoor!

Voor vragen kunt u terecht bij de sponsor- prijzencommissie,

prijco@gcspaarnwoude.nl of weco@gcspaarnwoude.nl

Vriendelijke groet,