Na een korte nacht, even de verjaardag van Jacqueline inluiden, en met Jessica die veel last had van haar hooikoorts begonnen we niet geheel topfit aan de Cross Country. Gelukkig had Jessica dit keer een andere trolley mee, eentje die wel luistert naar haar. Hoewel een trolley met 4 clubs in haar tas misschien ook een beetje overdreven is. Ja inderdaad, haar tas bevat 4 clubs; de ijzer 7, pitching- en sandwedge en een geductapete putter. Voor de gepassioneerde golfers onder ons ondenkbaar, zij redt zich er prima mee.

Jessica Konijn en Marja den Oudsten deden voor het eerst mee aan de Cross Country, geen idee wat ze konden verwachten. Uitdagend was het zeker, andere afstanden en route, afslaan met een grote boom voor je neus en de keus hebben uit meerdere holes op 1 green (moeten ze vaker doen). Al snel bleken we een flight in top vorm. Op iedere hole veel punten, minimaal 2, maximaal 10 (!!) waarbij o.a. 2 birdies van zowel Adé als Jacqueline en de allereerste ever van Marja (yeaah!) die wel heel veel punten opleverde. Jessica ging steeds meer in de overlevingsstand. Het zonnetje was heerlijk aanwezig, maar zij had vooral behoefte aan een korte maar flinke bui om de hooikoortsklachten te verminderen (met traanogen is de bal toch echt slechter te zien en in de afleidende loopneus hadden tampons niet misstaan). Zij was niet meer bezig met punten halen, misschien wel daarom werd ze (wederom) ‘hofleverancier’. Zij was meer bezig met ‘waar blijft de koffie ’. En ze houdt het nu dus nog maar even op de 4 clubs in haar tas….

De organisatie onder leiding van Albert & Jaap Siersema had alles prima voorbereid. Gelukkig liep alles ook goed door in de baan en bleef het weer boven verwachting aangenaam. Met 109 punten die we bij elkaar geslagen hadden, vermoedden we wel dat we hoge ogen konden gaan gooien. Toch nog een leuk (verlaat) verjaardagscadeau, zo’n eerste prijs! Bovenal was het weer een heel gezellige dag samen op de golfbaan en weer ouderwets een heerlijk bittergarnituurtje na afloop. Met dank aan allen die deze dag mogelijk maakten!

Marja den Oudsten, Jessica Konijn, Adé Konijn, Jacqueline Bakker

12 juli 2021