Skip to main content

Hits: 133

6 Mei 2024 — Wat al weken de verwachting was, werd bewaarheid. Op onze laatste speeldag op de Rijswijkse ging de strijd om het kampioenschap tegen de sterkste tegenstander uit de poule de Goyer 2. Wij zouden genoeg hebben aan een gelijkspel. Maar ja, daar kun je natuurlijk niet op inzetten met 9 partijen die tegelijkertijd gespeeld worden. Dus was winnen de opdracht van de captain.

Het was een prachtige lentedag met op de achtergrond soms indrukwekkende wolkenpartijen die gelukkig voorbij trokken. De baan was door de vele regen de afgelopen dagen al erg nat.

Vera en ik verloren meteen de eerste hole, iets wat ons de hele competitie nog niet overkomen was. Dat was wel even schrikken maar we herpakten ons goed en wonnen uiteindelijk met 2/1. Ook Francis en Liesbeth brachten die score binnen zodat we met een 4-2 voorsprong aan de lunch konden beginnen.

Onze tegenstander had langdurig beraad voordat de definitieve opstelling bekend werd gemaakt. Yolanda fungeerde dit keer als geheime pion om ons op de hoogte te houden van de tussenstanden. Alleen Vera stond al snel 3 of 4 up. De rest stond gelijk of achter. Dus die minimale 5 winstpunten waren nog lang niet binnen.

Op de green van de 17e hole zag ik Vera, Francis en Yolanda uitbundig zwaaiend staan. 4 punten waren binnen, nog 1 te gaan. Door hun steun knokte ik me terug naar gelijk met nog 1 hole te gaan. Dat moest toch mogelijk zijn. Helaas het was niet mijn middag en met een waterbal op een par 3 waren mijn kansen verkeken.

Het wachten was op Helga die de hele wedstrijd achter had gestaan. Van 4 down had ze zich terug geknokt naar 1 down op de 17e hole. Met een prachtige chip en put wist zij de hole te winnen en dus ons beslissende punt binnen te brengen!

Liesbeth en Monique konden de score helaas niet vergroten. Dus over die laatste put van Helga werd nog lang nagepraat.

Het werd een groot feest. Tot 2 keer toe toegezongen met speciaal gemaakte liederen, feestelijke placemats, lekkere chocolade bitterballen van Vera, prachtige bloemen en polonaises.

Op naar de hoofdklasse in 2025.

Els