Op 26 juni speelde ik de voorronde tegen Willemien. Ik ging niet lekker van start en Willemien speelde  goed, ging down door naar de tweede negen. Even focussen en doorzetten. Ik wist het eindelijk om te buigen en won op 16. Op naar het finale weekend!

Ik was ingeloot tegen Mette. Mette is een goede speelster en ging die week nog 2 keer naar de baan om te oefenen. Op de vrijdag voor de matchplay ontving ik van Mette het bericht dat ze niet kon spelen. Haar rug wilde niet meewerken. Super vervelend voor haar natuurlijk, maar voor mij een cadeautje; eerste match niet spelen en uitslapen.

Via de groeps-app werd ik die ochtend op de hoogte gehouden hoe iedereen speelde. Ik moest dus eindelijk tegen Elly. Fris en fruitig kwam ik rond 13 uur op de baan aan. Even inslaan en hup de baan in. Elly is een speelster met veel ervaringen, was dus best zenuwachtig. 4 down de turn door met 9 holes te gaan. Moest weer alle zeilen bijzetten op de D holes. Ik ging lekker van start en maakte het af op hole 16, ik had een wereld put. Yeah ik was door naar de halve finale.

Zondag ochtend vroeg eruit om me voor te bereiden voor de halve finale. Was eigenlijk super kalm en had er zin in. Ik was al blij dat ik het tot de zondag had gehaald, weer een ronde verder gekomen dan vorig jaar. Tegen Els verliep het allemaal heel lekker. Alles lukte en met name het putten. Op hole 14 kon ik Els de hand schudden om vervolgens even uit te rusten voor de finale. Jeetje de finale… niet normaal, nooit gedacht. Tegen wie was nog even de vraag, Francis en Helga waren nog aan het spelen. Wordt mijn tegenspeelster mijn grote ‘zus’ of mijn teammaatje?

Na een heerlijke lunch en even lekker gezeten te hebben bleek dat ik de finale speelde tegen teammaatje Helga.

Ik had John Sprajc gestrikt om mijn caddie te zijn. Super fijn natuurlijk om een man met zoveel ervaring mee de baan in te nemen. Ik was super rustig, geheel in de focus en speelde heerlijk. Afslagen of vervolg slagen gingen niet zoals ik wilde, maar maakte me nergens druk om. Chips en puts gingen daarentegen super en daar zat de kracht. Met 4 up de turn door. Even doorzetten… Helaas moest ik er uiteindelijk 2 holes inleveren. Aangekomen op hole 16 stond ik 2 up. Hier putte ik er weer een lange put in en ik won. Niet normaal ben gewoon clubkampioen Matchplay. Super trots en blij!

Het is overigens geweldig dat er ook zoveel mensen kwamen kijken. Echt super veel dank hiervoor, dit maakt de finale extra leuk! In de dagen erna ontving nog diverse berichtjes en telefoontje of spraken clubleden mij aan om me te feliciteren.

Helga ook super gedaan en gefeliciteerd met de 2de plaatst! Daan Pas, ook van harte met de 1ste plaats bij de heren.

Nogmaals dank aan John als Caddie, je was geweldig, en niet te vergeten Monique, Willen en Elis voor de organisatie en goede zorgen.

Tot volgend jaar.

Liefs, Daphne