Hits: 6620

 
 

De golfbaan

Local rules

Local rules Spaarnwoude

Link naar artikel over wel/niet plaatselijke regels
Wel of niet plaatselijke regel

Tijdelijke local rules

VAN KRACHT MET INGANG VAN 29 MEI 2024

BAL OPNEMEN, SCHOONMAKEN EN TERUGPLAATSEN

Als de bal in het algemene gebied ligt, mag de bal worden opgenomen, schoongemaakt en teruggeplaatst zonder straf. De speler moet de plek van de bal eerst markeren voordat hij wordt opgenomen (zie Regel 14.1) en de bal moet worden teruggeplaatst op zijn oorspronkelijke plek (zie Regel 14.2).

Straf voor het spelen van een verkeerde plaats in overtreding van deze Plaatselijke Regel: algemene straf volgens Regel 14.7a.

 

Groot en divers

Met 54 holes, verdeeld over zes baanlussen is de Golfbaan Spaarnwoude de grootste golfbaan van Europa. Doordat Golfbaan Spaarnwoude een openbare baan is, kan iedereen profiteren van het speeloppervlak. Er zijn uitgebreide faciliteiten, zoals een oefenrange, het restaurant Graan voor Visch en een Proshop, diverse Golfpro’s en verschillende terrassen. Jaarlijks bezoeken zo’n 350.000 mensen de golfbaan en worden er ongeveer 175.000 ronden gespeeld. Golfbaan Spaarnwoude is het domein van zowel ervaren als beginnende golfers. De ervaren golfers kunnen terecht op de 27 wedstrijdholes, die de A-status van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) hebben.

Een gedetailleerd overzicht van alle 54 holes staat op de plattegrond. Alle wedstrijdholes (E-, D- en C-holes) zijn meer in detail in beeld gebracht in de caddyboekjes en allemaal voorzien van het persoonlijk advies van Herman Driessen hoe er al of niet een birdie valt te maken.

Wedstrijdbanen

E-holes: Forest Lane, par 35, 2.906 meter

De negen E-holes zijn wedstrijdholes en hebben de A-status van de NGF. Vanuit het centrum van de golfbaan gezien liggen de E-holes vóór de A9. De reguliere 18-holes is samengesteld uit de E- en de D-holes en wordt het ‘ED-circuit’ genoemd. De E-holes vormen de eerste 9 holes van het ED-circuit. De E-holes liggen betrekkelijk beschut in een landschap waar veel populieren staan, maar inmiddels zijn er veel vervangen door verschillende andere soorten bomen die een gevarieerd beeld opleveren.

D-holes: Bridge Point, par 36, 3.013 meter

De negen D-holes zijn wedstrijdholes en hebben de A-status van de NGF. De reguliere 18-holes ronde is samengesteld uit de E- en de D-holes. De D-holes liggen aan beide zijden van de A9. De holes aan de andere kant van de A9 liggen in een veel opener landschap, waardoor de wind vrijwel altijd een rol speelt. Ook is er natuurlijk traditioneel veel water langs en dwars op de holes.

C-holes: Schiphol View, par 37, 3.067 meter

De negen C-holes zijn ook wedstrijdholes met de A-status van de NGF. Net als bij de D-holes liggen er 5 van aan de andere kant van de A9. Een combinatie van de C-holes met de D- of de E-holes levert ook een reguliere ronde op, maar deze worden zelden gespeeld. De holes van de C-baan aan de andere kant van de A9 zijn net zo open en voorzien van Hollandse polderwind als die van de D maar nog langer. De overige holes zijn afwisselend met aardige hoogte verschillen een bomenpartijen.

Korte holes

A-holes: 9 holes, par 28, 1.608 meter

De A executive course is onderverdeeld in zeven par3- en twee par4 holes. Met zijn vergevingsgezinde fairways, uitdagende waterpartijen en strategisch gelegen bunkers haalt deze baan het beste naar boven bij de ervaren golfer. Voor de spelers met een hogere handicap zal scoren niet eenvoudig zijn, maar deze holes geven hen alle ruimte om het spel te ontwikkelen. Met een gemiddelde lengte van 176 meter zijn deze qualifying holes ook bijzonder geschikt voor het behalen van de handicap. Menig golfer heeft hier het felbegeerde GVB gehaald waardoor deze baan een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten.

B-holes: 9 holes, par 29, 1.360 meter

Al bij de eerste afslag vragen de B-holes speltechnisch om beheersing, richting en afstand. Ondanks zijn relatief korte holes (gemiddeld 151 meter) blijkt deze kleine baan in de praktijk hierdoor niet eenvoudig om te spelen. Voor spelers met een lage handicap leidt onderschatting meer dan eens tot een ander resultaat dan verwacht, terwijl bogey spelers vaak met een glimlach op het terras zitten wanneer zij hun scores met een drankje evalueren.

F-holes: 9 holes, par 27, 952 meter

De F compact course vormt een avontuur voor de startende golfer. Deze holes zijn vooral geschikt voor personen die wel eens een golfclub hebben vastgehouden of de eerste lessen hebben gevolgd. De gemiddelde lengte van de F-holes is 106 meter. Sinds 2010 is het ook mogelijk om op de F-holes te FootGolfen. Daarmee is Golfbaan Spaarnwoude één van de eerste golfbanen geweest die deze sport omarmd heeft. In samenwerking met FootGolf Holland (de officiële FootGolf Bond Nederland) kunt u terecht om de F-holes eens met een voetbal in plaats van een golfbal te betreden.

Een gedetailleerd overzicht van alle 54 holes staat op de plattegrond.

Bezoek de website

Ieder jaar

350.000

bezoekers

175.000

ronden gespeeld

De baan
in
beeld

Handicaptabellen

Klik hiervoor links op deze pagina op de afbeelding van de
E-, D-, C-, A-, B- of F-holes.

Oefenfaciliteiten

Inrange
Als één van de eerste golfbanen in Nederland is Golfbaan Spaarnwoude een samenwerking aangegaan met Inrange en beschikt, mede daarom, over uitgebreide oefenfaciliteiten. Zo vindt u op de driving range ruim 90 afslagplaatsen waarbij de verschillende targets het afslaan extra aantrekkelijk maken. Een groot gedeelte is overdekt en er is een apart gedeelte voor lessen waar u in alle rust samen met de professional aan uw swing kunt werken.

De driving range is voor een ieder gratis toegankelijk en de ballenmachine werkt met de app MyNetPay of contactloos betalen. Rondom de terrassen bevinden zich nog een aantal grote putting- en chipping greens met diverse bunkers om uw korte spel te oefenen.

De oefenfaciliteiten zijn in de zomer geopend van 07.00 uur tot 1 uur vóór zonsondergang. In de wintertijd van 08.30 – 17.30 uur. Op dinsdag, woensdag en donderdag is de driving range verlicht tot 20.00 uur.

Openingstijden zomer

07:00 – 1 uur vóór zonsondergang

Openingstijden zomer

Di t/m Do 07:00 – 20:00

Interesse in onze club?

Wil je lid worden van deze actieve club die gastvrijheid, gezelligheid en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan?
Schrijf je nu in en speel iedere dag op onze prachtige homecourse Spaarnwoude.

Word lid