Skip to main content

Hits: 3

12 december 2022 – De winter is vroeger dit jaar met nachtelijke temperaturen al onder nul en dat werkt door op de cadans van het spel. Het wordt merkbaar rustiger op de baan en de matten liggen klaar om het gras te sparen. Met een groep van 15 spelers, die zich niet laten weerhouden door de weersomstandigheden, voor de namelijk altijd ontspannen zondagse ronde over 9 holes, sloegen we in groepjes van drie af voor eer en glorie, want de tomeloze inzet van Yvonne en Nannie heeft altijd een verrassing in petto voor wie boven het maaiveld weet uit te steken.

Dat dat met mijn groepje ging lukken en tot gevolg had, dat ik een stukje mocht schrijven, was nog zeker niet vastgelegd bij de start. Met een gezamenlijk handicap van 85 droeg ik daar toch het meeste aan bij, maar golf is geen golf, als een goede dag niet gewoon op het juiste moment komt.

De spelvorm hield in dat de scores van de beste twee meegingen naar de eindscore. Een slimme manier om een goed gevoel over te houden, omdat slechte slagen niet meetellen, mits je buddies goede slagen slaan. Die cadans wisten we vast te houden. Dus met dank aan de ontspannen humor en het standvastig spel van Albert en Paul heb ik het jaar mooi afgesloten. Dank aan alle deelnemers van wie velen tot de harde kern van de Sunday Nine behoren. Heb je nog nooit meegelopen, pak je kans vanaf half januari.

Fijne kerst en een goed uiteinde!

vriendelijke groet, Niek