Verslag golfdag-uit in Heelsum 6 juli 2021

Vlak bij Burgers Zoo, het Nationaal Park Hoge Veluwe, Park Sonsbeek, Kröller-Müller Museum en het Airborne Museum ligt Hotel Klein Zwitserland en de mooiste Airborne golfbaan van Nederland, golfclub Heelsum. Vele onder ons vinden het erg belangrijk om even een ̈mandje ̈ weg te slaan. Alleen voordat we de ballen uit de machine konden verkrijgen, ging er een hoop ongemak aan vooraf. Het was moeilijk om via je betaalpas, zonder onnodige kosten, het voor elkaar te krijgen om het aantal gewenste ballen in je mandje te ontvangen. Gelukkig heeft de golfclub ons een  handje geholpen 😊

Op 5 juli mochten enkelen van ons al kennismaken met deze verdraaid lastige baan. Best wel lange holes met veel hoog gras langs de fairways. Dus het was zaak om zo recht mogelijk te slaan en dat is niet altijd even makkelijk helaas☺ Dus had je een afzwaaier, dan was je meestal je bal(len) kwijt. En….er zijn dus veel ballen uit Spaarnwoude in Heelsum achtergebleven, waaronder veel ̈X Q Max ̈ ballen☺. Het verlies van vele ballen was gelukkig geen reden om de baan negatief te beoordelen, want deze was leuk en uitdagend.

Ondanks de regenvoorspellingen hadden we op deze dag fantastisch weer. Nadat iedereen veilig binnen was, vielen er toch wel wat druppels. Wat een geluk dat we met droge kleren op het overdekte terras konden aanschuiven om van onze welverdiende borrel te kunnen genieten.

Henk en Cees waren verantwoordelijk voor de organisatie van deze voortreffelijke dag. Henk en Cees voor de golfdag en Arlette voor de overnachtingen en om er voor te zorgen dat we de best mogelijke prijs voor het hotelarrangement kregen.

We speelde de spelvorm: Texas Scramble, een spel waar iedereen blijkbaar van genoten had want er waren veel enthousiaste reacties.

Wat ons verbaasde is dat we allen een heerlijk lunchpakket mee kregen, iets waar niemand op gerekend had, omdat het niet door de organisatie van de golfclub was doorgegeven. Met als gevolg dat enkele onder ons met een dubbel pakket liepen omdat ze in het hotel reeds een lunchpakket hadden besteld. Dus dat resulteerde in een hele volle tas met broodjes en drinken☺

Na de gezellige borrel met hapjes en de nodige (sterke) verhalen over onze behaalde parren en birdies, konden we aan tafel om daar te genieten van ons 3 gangen diner.

Tijdens het diner was de prijsuitreiking.

De 1e prijzen zijn gewonnen door Team Paul. Bestaande uit: Anneke van Damme, Annemarie Wullink, Pierre Cools en last but not least, Paul Jansen. Arlette was verantwoordelijk voor het vervaardigen van de prijzen en deze bestonden uit een mooi gevuld Spaans pakket. Het was zeker een geslaagde dag en dat hebben velen laten weten. Henk en Cees nogmaals bedankt daarvoor. Op naar volgend jaar en waar zal ons golfuitje dan plaats vinden???

En Arlette nog bedankt voor de organisatie van het hotelarrangement. Ook daar zijn vele leuke reacties op gekomen.

John Gieles

24 juli 2021