Skip to main content
NGFActueel

Heren 1, 36 holes stelt zich voor

By 7 april 2022No Comments

Hits: 10

Afgelopen jaar zijn er een aantal spelers in en uit het team gegaan, waardoor de samenstelling van het team anders is dan voorgaande jaren. Van handicap laag naar hoog hebben wij dit jaar:

Bart Rozemeijer, Daan Pas, Peter Liu, Miguel Harthoorn, Sjaak Vlaspoel, Guus Keizers en Niels van Dam.

Afgelopen zondag speelde wij onze eerste wedstrijd op de Purmer tegen de zeer sterke tegenstander Olympus. Guus was reserve deze week, waardoor in de foursomes Sjaak en Daan, Peter en Miguel en Bart met Niels samen speelden.

De tegenstander waren op papier zwaar in het voordeel, met +1.1, 0.1, 2.9, 3.2, 3.3 en 3.8. Zelf speelde ik met Sjaak tegen speler 1 en 3 van Olympus, we wisten een 2 down achterstand na 2 holes om te zetten in een voorsprong, die helaas na een paar foutjes van ons beide eindigde in een verlies van 3 om 1. Peter en Miguel verloren hun partij met 5 om 4 en Bart en Niels verloren met 2 down.

In de middag mocht ik het zelf opnemen tegen de 2e speler van Olympus, we speelde allebei onwijs goed, alleen toch stond ik 3 down na 9 holes… mijn tegenstander liep 2 onder par na 9 holes. Ik wist nog terug te knokken tot 1 down na 14 holes, maar helaas maakte hij nog 2 birdies om totaal -1 na 17 holes te spelen, een bizar goede score gezien de baan en het weer.

De single uitslagen waren als volgt: Bart verliest met 7 down, Daan verliest met 3 down, Peter verliest met 3 down, Miguel verliest met 4 down, Sjaak verliest met 4 down en Niels WINT met 3 up! Gelukkig wist onze Niels de eer van Spaarnwoude hoog te houden door zijn partij te winnen, petje af!

Aanstaande zondag wacht de Texelse ons op Olympus, wij hebben er zin in!

Daan Pas, Heren 1, 36 holes

7-4-2022