Dit jaar organiseert de NGF voor het eerst een najaarscompetitie op woensdag. Omdat deze competitie zowel singles als greensomes kent – net als de afgelaste voorjaarscompetitie – leek het HS5 leuk juist hiervoor in te schrijven.  We wisten ons daarbij te versterken met Carl Koppeschaar.

De najaarscompetitie heeft vier speeldagen in een poule van vier teams. Er wordt 2 x 9 holes stablefort gespeeld met handicapverrekening.
De eerste speeldag bezochten wij Waterland, dat na overvloedige regen zijn naam eer aan deed met veel permanent en tijdelijk water. Wat erger was dat de voor Aad en Carl noodzakelijke handicarts in de stalling bleven.

Na de singles stonden wij 2e met 44 punten achter de gastvrouwen van Waterland. In de greensomes was het een spannende vraag of Aad en Carl de 2e negen zouden volmaken. Dat deden en ze, en bovendien met een prima score van 19 punten. Die brachten het ingespeelde paar Gerjan en Han ook binnen, en daarmee kwamen we op een score van totaal 82 punten, goed voor een eerste plaats.

De tweede speeldag op Hoge Dijk werd overduidelijk met 92 punten gewonnen door het sterke  team van Heemskerk, wij werden met 74 punten wel tweede. De week daarop speelden wij thuis. Het was een dag met een stormachtige wind waar alle teams mee worstelden. Wij kwamen niet verder dan 72 punten, eentje minder dan Heemskerk dat daardoor drie punten voorsprong nam in de poule.

De laatste speeldag was op de Heemskerkse. In de singles scoorden we 43 punten en moesten we zowel Heemskerk (47) als Waterland (54) voor laten gaan. Maar wij hadden twee spectaculaire greensomes als slotakkoord :  Aad en Carl kwamen met 22 punten thuis, Rob (Hulsman) en Gerjan met 20 punten. Daarmee passeerden we Heemskerk en Waterland toch nog. Heemkerk kwam nu niet verder dan een derde plaats en moest daardoor de poulewinst aan ons laten : Eindstand Spaarnwoude 22, Heemskerk 21, Waterland 10 een ANWB 3.

De NGF organiseert een finaledag voor de beste tien poulewinnaars. Met onze 5e plaats in de totaal dertig woensdag poules leken wij kanshebber. Maar deze beste tien moesten ook komen uit de 50 zondag poules, en daardoor gingen alleen de beste vier van de woensdag door. Wij niet dus..

Wij hebben vier leuke speeldagen gehad met gezellige tegenstanders en een prima sfeer. De competitie vorm (single en greensome, ook “thuis” spelen ) is een goed alternatief ten opzicht van de voorjaars matchplay competitie. Volgend jaar graag weer

Heren Senioren 5
Carl Koppeschaar, Aad Post, Gerjan Waalwijk van Doorn, Rob Heezius, Rob Hulsman, Han Dalmijn