Skip to main content

Hits: 12

17 April 2023 — Nadat we de eerste wedstrijd op Liemeer met een mooie overwinning op de Westfriese 2 hebben afgesloten is ons team zich ‘op professionele manier’ gaan voorbereiden voor de volgende wedstrijd tegen Liemeer 3 op Old Course Loenen. Een weidse naam, want de baan is pas in 2007 geopend. Ook zag de baan er niet zo geweldig uit. Het Clubhuis vond ik het mooiste gedeelte van de baan. We namen na afloop koffie met appelgebak en slagroom en constateerde dat dit van hee goede kwaliteit was. Over de catering later meer.

Dan over de wedstrijddag op 14 april zelf.

Het weer was prima en dat bleef de hele dag zo. We hadden al aan de handicaps van de spelers van Liemeer gezien dat die ongeveer hetzelfde waren als van ons team. In de ochtend speelden we de Greensomes en het resultaat van 3 om 3 was ook conform de handicaps. Kees Bruijn en Pieter van Schie verrasten ons met een bezoek om ons mentaal te ondersteunen. 

Nadat we lunch hadden genuttigd, (de broodjes waren van heerlijke kwaliteit) begonnen we in de middag aan de Singles. Tijdens het spelen hoorde ik al van teamgenoten dat ze allemaal op voorsprong stonden, maar bij mij lukte het nog niet helemaal. Het bleef maar gelijk opgaan met -1, +1 of AS. Helaas maakte ik bij hole 14 en 15 een paar foutjes en ging het toch mis en verloor ik de wedstrijd. Ik hoorde toen al dat 3 teamgenoten de single hadden gewonnen, waar ik als verliezer heel blij mee was. Achteraf was ik de enige verliezer van het team en hebben we de wedstrijd door toedoen van de andere teamgenoten met een mooie overwinning afgesloten. 

Nog terugkomend op de catering. Het diner (in ieder geval het vlees) was van hoge kwaliteit en smaakte dan ook heerlijk. Ik zou voor het spelen op de baan niet meer naar de Old Course Loenen gaan, maar als ik nog eens in de buurt ben zou ik zeker nog een keer naar het clubhuis gaan om daar te lunchen of te dineren. 

Uitslagen afzonderlijke wedstrijden:

Kjell Nielsen-Bernard de Vreeze tegen Cees Kuijs-Marcel Pas: 2/1

Peter Chaudron-George Alkemade tegen Bert Groen-Paul Tambach: 1/3

Cees Ubink-Jos Koek tegen Theo van den Boogaard-Ton van Lint: All Square

Resultaat Greensome: 3 punten voor Spaarnwoude.