TIJDELIJKE PLAATSELIJKE REGELS GOLFCLUB SPAARNWOUDE

geldig vanaf 1 april 2022 voor competitie- en clubwedstrijden

WINTERREGEL “PLAATSEN”

Een bal die op een kort gemaaid gedeelte door de baan ligt, mag zonder straf worden verplaatst of opgenomen en worden schoongemaakt. De speler moet de bal plaatsen binnen 15 cm van de plaats waar hij oorspronkelijk lag, maar niet dichter bij de hole. De speler mag de bal eenmaal verplaatsen of plaatsen en nadat de bal is verplaatst of geplaatst is hij in het spel.

Noot: “kort gemaaid gedeelte” betekent elk deel van de baan, met inbegrip van paden door de rough, gemaaid op fairwayhoogte of lager.

PLAATSELIJKE REGEL “KRAAIENSCHADE” (NGF model F10)

In het algemene gebied zijn gebieden waar schade is veroorzaakt door kraaien grond in bewerking waarvan ontwijken is toegestaan volgens Regel 16.1b. Echter er is geen sprake van een belemmering als de schade alleen een belemmering vormt voor de stand van de speler.

Noot : als u kiest voor ontwijken moet u het dichtstbijzijnde punt zonder belemmering bepalen en een bal droppen binnen 1 clublengte van dat punt, niet dichter bij de hole.

Straf voor spelen van bal van een verkeerde plaats in overtreding van een plaatselijke regel: algemene straf volgens Regel 14.7a.

Rehaco
31 maart 2022