Skip to main content

Hits: 7

Zondag 21 Augustus, de 5e ronde voor de maandbeker staat op het programma. Met de vorige ronde in het achterhoofd (1e plaats) en een mooie dag voor de boeg maak ik alles klaar voor 18 holes golf. Sinds een paar weken heb ik de tas ook op een buggy en niet meer op de rug. Dit vraagt wat meer organisatie aan de voorkant want ik wil wel blijven fietsen. Buggy op een karretje, karretje achter de fiets en gaan. Bij boerderij Zorgvrij vond ik het wel wat licht gaan en bemerkte ik dat ik een niet onbelangrijk attribuut vergeten was, de golftas. Hoog tempo terug naar huis en dan weer naar de golfbaan. Is dit de beste voorbereiding? 40 minuten voor tijd haal ik mijn kaart op. Flightgenoot Richard Zwemmer komt op dat moment ook binnenvallen dus te laat ben ik nog niet. Ria Jorwerda en Toos van Keijzerswaard zijn al aan het putten. Snel wat ingeslagen en een paar puts en op naar D1 waar we op tijd kunnen vertrekken.

De 1e slag levert altijd wat druk op maar dit keer mooi recht weg en op de heuvel. De dames gaan ook recht, Richard komt wat moeizamer op gang. 2e slag te goed geraakt en over de green in het riet. Strafslag met chip later op de green en 1 put om met 5 binnen te komen. Goed begin van de ronde. Ook de flightgenoten gaan goed door de baan wat altijd goed is voor het spel. Voor ons geen noemenswaardig oponthoud en achter ons geen druk. Wat wil je nog meer. Uiteindelijk met 47 slagen binnen, een nieuw persoonlijk record op D.

Op naar de E waar het nivo gelijk bleef tot de 4e hole. Met 2 slagen tot voor het water is prima maar de volgende ging rechts tussen de bomen. Recovery te hard en in de bunker, eruit te hard en over de green resulterend in uiteindelijk een 9 op de kaart. Afslag op 5 net op de fairway dus niet lekker. Vervolgslag echter mooi door de bocht recht voor de green. Chip te kort maar op de green en put te hard tegen de vlaggestok. Intikker en toch met 5 weg. Vanaf dat moment liep het weer en speelde ik par en bogey over de rest van de holes. Totaal 49 slagen op E om uiteindelijk met 42 punten van de baan te komen.

Ria bleef zoals gewoonlijk mooi recht door de baan gaan en scoorde 38 punten, Richard herstelde zich goed van wat afslagproblemen om uiteindelijk met 35 punten binnen te komen. Toos had haar dag niet zei ze maar pakte toch nog 30 punten. Net wat teveel putjes die niet vielen. Maar overall een prima flight om mee door de baan te gaan.

Bij de prijsuitreiking bleek dat de score goed was voor de 1e plaats bij de hoge handicapers en dat ook de overall leiding van Charles was overgenomen. Legt natuurlijk wel extra druk op voor de afsluitende ronde in September. Ria behaalde de 2e plaats en Richard 5e.

De parkeerplaats voor de maand gaat naar Carl Koppeschaar (die hij weer graag wilde benutten). Dank voor de foto van de prijsuitreiking.

Albert Krab

30-8-2022