Info voor gastteams NGF-competitie

Beste clubcoördinator,

in het volgende artikel vindt u de link naar de lijst met starttijden voor uw competitieteam(s) op de Golfbaan Spaarnwoude. Deze informatie is rechtstreeks benaderbaar door Captains en Coördinatoren.

Als club geven wij er de voorkeur aan om de ontvangst met koffie, de lunch en eventueel de (beperkte) borrel met “gesloten beurzen” te regelen. Indien u afwijkende afspraken wilt maken, verzoeken wij u contact op te nemen met de betreffende captain van het ontvangende team.

Voor het spelen van een oefenronde hebben wij de volgende afspraken met de Golfbaan Spaarnwoude;

• voorspelen op doordeweekse dagen in de week voorafgaande aan de competitiedatum; indien plaats beschikbaar is voorspelen in het weekend mogelijk na 13.30 uur.
    • aanvraag voorspelen/reservering starttijden is rechtstreeks mogelijk via de receptie van Golfbaan Spaarnwoude, tel. 023-538 5599.
    • reserveringstermijn voor starttijden is vanaf 3 weken voor de competitiewedstrijd.
    • voor alle teams geldt een greenfee van € 40,50 per persoon (doordeweekse dagen) of € 45,50 (weekend) tegen wederkerigheid.
    • afspraken met betrekking tot voorspelen geldt uitsluitend voor spelers van het bezoekende competitieteam (max. 6 spelers).

Aangezien Spaarnwoude een openbare golfbaan is, kan het gebeuren dat er greenfee spelers worden ingedeeld in een flight die uit minder dan 4 personen bestaat bij het voorspelen.

Er zijn alleen softspikes toegestaan.

Met vriendelijke groeten,

Golfclub Spaarnwoude

29-01-2020

NGF competitie 2022

Reglement en kwalificatie

Beste clubleden,

De TeCo heeft besloten om als gevolg van de invoering van het WHS systeem, de handicap grenzen voor de deelname aan de NGF Matchplay competitie aan te passen. Bij de invoering berichtte de NGF al dat er verschillen zouden optreden: Van spelers met een handicap onder de 5 is de handicap waarschijnlijk gezakt op 1 maart 2021. Bij spelers met een handicap boven de 5 is het te verwachten dat hun WHS-handicap wat hoger is geworden op 1 maart. Voor die spelers geldt in het algemeen: hoe hoger hun handicap, hoe meer die zal zijn gestegen. Het is niet raar zijn als iemand met EGA-handicap 28 een WHS-handicap van 32 heeft gekregen.

We hebben hierom de maximum handicaps voor inschrijving aan de NGF competitie aangepast:

Op het moment van inschrijven een maximum handicap van:

Dames:                van         max. 18,0  naar max.  20,0

Heren:                  van         max. 14,0  naar max. 15,0

Dames Senioren: van     max. 20,0 naar max.  23,0

Heren Senioren: van      max. 20,0 naar max. 23,0

Bij vragen over de inhoud van het Reglement svp contact opnemen met de TeCo.

Met vriendelijke groeten,

Mette Houthoff