Nieuwsbrief Extra                 mei 2021

Cluburen en baanreservering anno 2021

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen op de golfbaan en de vele vragen die het bestuur daarover krijgt hierbij enige informatie over de Cluburen en het reserveren van starttijden.

Historie

Na het faillissement  in 2012 zijn er, tussen de baan en club, afspraken gemaakt over onder andere de 950 uren starttijd* die de club per kalenderjaar toebedeeld heeft gekregen. Daarnaast is er destijds gesproken over 5 starttijden die de baan per dag reserveert voor verkoop aan greenfeespelers.  Deze 5 starttijden worden doorgaans in blokjes van 2 en 3 vlak vóór of áchter de cluburen, en altijd in zogenaamde prime time tijden (tijden waarop veel golfers willen starten) gereserveerd.

In de 950 cluburen per jaar worden de activiteiten georganiseerd door de WECO (weekendwedstrijden), de SECO en DACO (ochtenden doordeweeks) en de ZACO (zomeravonden en wintercompetitie).

Jaarlijks organiseert het bestuur ook nog een aantal Extra Activiteiten, bv. de Clubdag.

Sinds na de eerste lockdown, juni 2020, is golfen zeer populair en is de druk op de starttijden toegenomen. Veel meer A-leden met een baanabonnement, B- en C-golfers en nog meer greenfeespelers hebben het golfen (her)ontdekt en zijn dagelijks te vinden op de E-, D- en C-lus.

Onder de bijna 1000 A-leden is er meer behoefte om onderling/ met elkaar een ronde te lopen, náást de georganiseerde clubactiviteiten in de 950 uur die de club daarvoor beschikbaar heeft.
Dit is reden voor het bestuur om in samenspraak met het baanmanagement, en in ieders belang, de reserveringsmogelijkheden en –spelregels te verduidelijken.

Reserveren

A-leden hebben, als enige, de mogelijkheid om 3 weken vooraf te reserveren. Dit kan via de apps en websites van de golfbaan Spaarnwoude, van IkGaGolfen.NL  en telefonisch.

Het reserveringsprogramma is van IkGaGolfen.NL en ieder A-lid kan met slecht éen e-mailaccount bekend zijn bij dit bedrijf. Indien het op dit moment niet mogelijk is om 3 weken vooraf te reserveren wordt geadviseerd om contact op te nemen via support@ikgagolfen.nl

Om het voor alle A-leden mogelijk te maken een 9- of 18 holes lus te reserveren heeft het bestuur de volgende spelregels opgesteld.

• reserveren van 9 holes, E- of D-lus, bij voorkeur in de ochtend of de namiddag/ avond óf de C-lus
  • bij reserveren vermeldt de (hoofd)boeker álle namen, indien hij/zij voor meerderen boekt;
  • telefonisch of aan de balie annuleren tot 48 uur vooraf is kosteloos, daarna worden de tikken afgeschreven;
  • indien er algemeen terechte redenen van golfer óf de golfbaan zijn om niet te kunnen spelen worden er geen tikken afgeschreven;
  • bij het, ter plekke, wijzigen van 18 holes boeking naar 9 holes lopen worden alsnog twee tikken afgeschreven.

Deze spelregels zijn primair bedoeld om de bezetting op de golfbaan zo optimaal mogelijk te houden. Dit is voor zowel de golfclub als de baanexploitatie van groot belang.

Het bestuur rekent op jullie begrip en medewerking in deze!

Peter de Lange,
voorzitter

17 mei 2021

*Eén uur starttijd staat voor 6 x 4 golfers op 18 holes.