Corry, Dudley en Euniche hebben zich de afgelopen weken behoorlijk doen gelden op de golfbaan met de nodige vervelende gevolgen.
De stormen hebben een niet geplande snoeibeurt door de baan laten gaan en veel dood hout uit de bomen geslingerd en zwakke bomen hebben het loodje gelegd.
Daarnaast deed pluvius er een schepje boven op door veel water op de baan achter te laten.
Gevolg: de greenkeepers kunnen bijna niet met materieel de baan in om de rommel op te ruimen. De baan kwam met het verzoek om met vrijwiligers een handje te helpen om de takkenbende van de baan te krijgen om de baan weer zo snel mogelijk te openen.

Afgelopen vrijdag hebben 25 leden de handschoenen aangetrokken en zijn aan de slag gegaan.
De baan was nog gesloten dus kon er rustig worden gewerkt.
De T-Boxen, net ingezaaid, zijn met de hand van takken ontdaan en daarna zijn de fairways en semi rough aangepakt op de A, C, D, en E holes aan de kant van het restaurant.  De takken liggen op hopen een worden de komende dagen door de greenkeepers opgeruimd.
Helaas door het vele werk zijn de holes aan de andere kant van de A9 nog niet gedaan.
Nu hopen we op een langere droge periode zodat de baan kan herstellen en dan zou het zo maar kunnen dat we rond 15 maart weer met trolleys de baan in kunnen.
Zodra het ingezaaide gras op de T-boxen, speciaal graszaad wat kiemt bij 4 graden Celsius, gemaaid kan worden zullen ook weer van het gras af kunnen gaan slaan.
De baancommissie wil ook nog een keer, in de eerste week van april, een dag met vrijwilligers divots gaan vullen en rekenen dat weer op veel handjes om zo een mooie baan te krijgen waar we het gehele seizoen van kunnen genieten. Meer informatie volgt via de clubsite of nieuwsbrief.

Natuurlijk hierbij nogmaals dank aan de vrijwilligers die hebben meegeholpen !!

De Baancommissie
1 maart 2022