Skip to main content

Zaterdag 22 mei werd er gespeeld om de Uiver trofee. De weersvoorspellingen waren slecht maar bij de start was het droog en de regenpakken konden in de tas blijven.
In een gezellige en ontspannen sfeer werd er dus door mij, Paul en Jacqueline afgeslagen. De 1e negen verliepen ondanks de straffe wind voorspoedig en op bijna iedere hole werd er toch door één van ons een par genoteerd. Ik sloot de E holes af in 45 slagen en 17 punten. Een heel goed resultaat, ook omdat ik op E5 in de top van mijn backswing werd aangevallen door mijn door de wind op hol geslagen golfkarretje. Het gevolg laat zich raden: water en een 7 op de kaart.
De 2e negen gingen we voortvarend van start maar vanaf D4 ging de wind zijn tol eisen. Hoogte-en dieptepunten in de flight wisselden zich in hoog tempo af. De positiviteit en sportiviteit leed er niet onder en de één blijft de ander oppeppen na een mislukte slag of nadat een niet te missen putje er toch net niet in blijkt te gaan. De laatste twee holes heeft de wind minder invloed en ik kan op D8 de zoveelste bogey op de kaart noteren. Ik weet dat ik een goede ronde loop want er staan pas 37 slagen op de kaart. Op D9 heb ik een prima drive maar verpruts mijn tussenslag waardoor ik met een houtje naar de green moet. Prima slag maar helaas doet de wind zijn werk en eindigt de bal naast de green in de rechterbunker. Nee aub niet in bunker want ik ben niet echt een specialist. Ik moet mezelf wel 100 keer vertellen om toch vooral door te slaan als je het zand raakt. En toen gebeurde het ongelooflijke. Ja, ik sloeg door en de bal ging prachtig uit de bunker en niet alleen dat, hij eindigde in de hole. Birdie en een once in a lifetime bunkershot. Met één slag van een goede kaart naar een superkaart en wat naar later blijkt een winnend bunkershot.

Graag wil ik de wedstrijdleiding bedanken voor de inzet, Paul en Jacqueline bedankt voor de gezelligheid en een onvergetelijk golfrondje.

Met vriendelijke golfgroeten,

René Wijzenbroek

25 mei 2021