Zaterdag 18 September speelden we alweer de laatste maandbeker van het seizoen. Ik liep dit keer in een 3 bal vanaf D met Charles Keijman en Richard van Dam. Met een 1 bal voor ons leek de weg vrij voor een snelle ronde. Die zouden we zeker nodig hebben met een 3 bal achter ons in 2 buggys.

De afslagen op D1 zijn echter niet best van alle 3 en herstel is al direct nodig. Uiteindelijk kom ik er nog met 6 slagen vanaf. Daarna begint het gelukkig redelijk te lopen en sla ik mijn punten goed binnen. Alleen D4 blijft een obstakel, te hard willen slaan en eindigen in het water. Rug rechten en weer door. Uiteindelijk eindig ik met 3 strepen op de D maar toch met 16 punten.  Er is nog hoop op een goede uitlsag. Gelukkig is de sfeer in de flight goed ondanks de tegenslagen die een ieder hier en daar oploopt. En daarnaast is het veel te mooi weer om te somberen.

Op de E holes loopt er ineens een 4 bal voor ons die niet bij de wedstrijd hoort. Wij zijn vrij vlot vanaf de D gekomen en denken dat zij te vroeg zijn gestart. Ze nemen daarnaast alle tijd bij alle slagen. Even overleg met de marshal leert dat ze wel vroeg zijn vertrokken maar wel voor ons een tijdslot hadden. Nadat de marshal met de groep heeft gesproken loopt het vanaf E5 in ieder geval weer beter door. Doorlopen is altijd prettiger voor de concentratie. Uiteindelijk geen strepen op de E holes en 18 punten bij elkaar geslagen. Totaal score 34. Blijf ik daarmee nog in de top van het overall klassement?

Een dag later valt de uitslag binnen. Carl Koppeschaar ongenaakbaar met 40 punten als winnaar voor de dag, Ellen Kiewiet op plaats 2, met 34 punten en ik uiteindelijk op plaats 3. Dat geeft de burger toch weer moed. Deze uitslag levert me uiteindelijk ook de eindoverwinning op bij de hoge handicappers.

Dank aan allen die me in de afgelopen maanden in voor- en tegenspoed op de baan hebben begeleid. Gedurende de rondjes gezelligheid en positiviteit maakt dat het allemaal veel leuker is. Gelukkig is de nazit ook weer mogelijk wat bijdraagt aan het leren kennen van mensen.

Op naar het winterseizoen.

De wedstrijdleiding natuurlijk nog bedankt voor alle maanden van plannen van de wedstrijden.

Albert Krab
21 september 2021

P.S. Het overzicht van alle uitslagen van de Maandbeker staat op Egolf4U onder Competities.