Skip to main content

Hits: 3

16 April 2023 — Op de eerste competitie dag waren wij gastheer en konden we onze poule genoten aan het werk zien op een grijs Spaarnwoude. Alles liep zoals wij hoopten en tot tevredenheid van onze gasten.

Een week later, 14 april, speelden wij onze 1e ronde op de Haar, een mooie maar ook lastige baan: soms smalle fairways, veel bomen en lastige rough, en ook ruimschoots water. Tegenstander was Hilversum met iets hogere handicaps dan wij.

Rob en Paul openden als nieuwe combinatie en moesten in de greensome even wennen : drie down, maar daarna ging het lopen en kwamen ze tot all square. ’s Middags in hun single gingen ze los en gaven hun tegenstanders Lucas en Frank met 7/5 en 7/6 geen schijn van kans.

Aad werd te elfder ure een handicart ontzegd. In greensome met Tobias werd dat prima opgelost door in 5 holes te winnen. ’s Middags bleek Han Bak lastiger en hield hem 16 holes in de baan. Aad bereikte na afloop nog net zijn auto, maar wel met 3/2 op zak. Tobias liet zijn tegenstander Bob met 7/6 ver achter zich en kwam lekker vroeg binnen.

Gerjan en Han sloegen met hetzelfde gemak waterballen als tijdens het voorspelen. Hun tegenstanders toonden zich vergevingsgezind en deden gezellig mee. Een paar goede slagen aan het eind brachten toch 2 up. In de singles tegen Jan Willem en Frank ging het niet anders en werden met 3/1 en 3/2 nog twee winstpartijen binnen gebracht.

Zo gaven wij met 17-1 een opvallend visitekaartje af, ook leuk voor onze shirt sponsor Easy Peasy. Volgende week mogen we op de Hilversumse tegen het nog puntloze Kromme Rijn laten zien dat we meer goede rondes kunnen spelen.

Heren Senioren 5

Rob Hulsman, Paul Graaff, Aad Post, Tobias Duifs, Gerjan Waalwijk van Doorn en Han Dalmijn