Het fijne van golfen is dat er met 3 medespelers altijd wel iets te beleven valt tijdens een ronde.
In de laatste hoge handicappers flight voor de voorzittersbokaal liep ik de ronde met Han Dalmijn, Carl Koppeschaar en Martin Helder.
Han liep er rustig en bedachtzaam bij. Ik kende Han nog niet maar het kwam mij voor dat hij de emoties volledig onder controle had. Mijn mond viel echter open toen hij zijn tweede slag maakte op de E5. Zijn bal ging kogelhard de bunker in, stuiterde er net zo hard weer uit en plonsde met een sierlijke boog rakelings langs een ter plekke zwemmende eend het water in. De eend bleef ongedeerd, dus waarom Han geëmotioneerd een drieletterig woord uitriep was niet helemaal duidelijk.
Eerder die dag was Carl’s oog op Martin’s putter gevallen. Martin presenteerde die als zijn ‘geheime wapen’. Wat bleek: zijn putter heeft twee verschillende kanten, een om te putten en een om te chippen. Een juristenbrein denkt dan meteen aan het getal 14. Het aantal clubs in Martin zijn tas bleek echter onvoldoende om hier een zaak van te maken. Terug naar het spel van Carl. Hij maakte een paar mooie slagen, maar helaas ook minder fortuinlijke. Carl ging er echter ridderlijk mee om. Zijn positieve inborst kwam duidelijk naar voren nadat op de 17e hole zijn bal de rode hindernis in was verdwenen. Hij sprak toen de magische woorden uit: “nou ik drop er wel weer eentje, dan gaat mijn handicap lekker omhoog en dan kan ik de maandbeker ook eens winnen”.
Ik genoot met volle teugen, heb in deze ronde de voorzittersbokaal met 45 stbf weliswaar gewonnen, maar vond vooraf de belangrijkste vraag toch wel of er vandaag een memorabele ronde zou worden gespeeld. Terugkijkend is dat overduidelijk het geval. Han, Carl en Martin mijn dank daarvoor, zonder jullie was dit verslag nooit geschreven. Evenmin als wedstrijdleider Walter van der Es het organiseren van de wedstrijd niet op zich genomen had, dus Walter jij bedankt voor het samenstellen van deze flight vol veelkleurige persoonlijkheden. En maandbeker-3 deelnemers komend weekend opgelet: Carl is in for the kill!

Richard van Dam

14 juni 2021