Zaterdag 1 mei 2021.

Vandaag de Handicart wedstrijd. Naar de eerste hole toelopend kom je Cees Stet, clubconsul Stichting Handicart, tegen die golfballen verkoopt voor het goede doel, zodat iedereen die golf een goed hart toedraagt een zakje met ballen kan kopen. Daardoor worden de minder mobiele golfers ook in de gelegenheid gesteld om te golfen.

Fijne flightgenoten bij de start met Willemien, Monique en René. Onderweg gehoord wat Monique als organisator van deze en andere wedstrijden tegenkomt om flightindelingen te maken. Veel verzoeken waar zij zoveel als mogelijk rekening mee houdt.

Op een heel klein buitje regen na lekker droog de 18 holes kunnen lopen.

Ook ik heb, net als Jacqueline 2 weken geleden (bunkers), een “trauma”. De par 3 holes leveren wel eens een probleem op. En inderdaad de eerste was direct een streep. Daarna ging het iets beter met als klap op de vuurpijl een Birdy op D5 door middel van een chip van buiten de green (tegen de vlag).

Een goede E holes gevolgd door een nog betere D holes zorgde er voor dat het een 1e plaats opleverde. Zonder de steun (en gezelligheid tussendoor) van mijn 3 flightgenoten was dit zeker niet gelukt.

Jammer dat er door de Corona geen regio- en landelijke finale georganiseerd kunnen worden, want ik had graag de kleuren van onze fijne Golfclub Spaarnwoude willen verdedigen.

Wie weet volgend jaar weer wel.

Chris Cornelissen,

2 mei 2021