De omstandigheden waren acceptabel, weinig wind, maar wel bewolkt en soms was het alsof je door een miezergordijn liep.
Het was in ieder geval geen reden voor iemand om zich terug te trekken, dus alle wedstrijden konden gewoon doorgaan.
Het was voor het eerst dat er vanaf de matten gespeeld diende te worden en dat is niet altijd even prettig, omdat de matten soms niet geheel vlak liggen en het blijkt dat linkshandige spelers er meer last van hebben dan de rechtshandigen.
Wat ook vertragend werkt zijn de bladeren die door de baan liggen en die het zoeken van een bal een stuk lastiger maakt.
De greenkeepers doen hun uiterste best om het ongemak zoveel mogelijk te voorkomen, maar het is vechten tegen de bierkaai.
Gelukkig hoeven de spelers daar niet tegen te strijden, zij hoeven allen hun tegenstander in de gaten te houden en te zorgen dat zij de bal met minder slagen in de hole hebben.
Ik kreeg te horen dat er een speler was, die het voor elkaar kreeg om op de eerste hole vanaf een meter of zeventig, de bal uit te holen en dat putten vanuit een bunker voor hem ook geen probleem opleverde.
Resultaat verlies voor de melder. Is weer eens wat anders dan verliezen op de laatste hole, wat toch ook weer een aantal malen is gebeurd.
Wat deze ronde ook opvallend was, is dat er aan de lage kant geen dames wedstrijd plaatsvond, omdat de enige dame die zich had ingeschreven, zich weer moest afmelden om voor haar zieke echtgenoot te zorgen.
Wij hopen dat dit een eenmalig fenomeen was.
Tot zaterdag, want dan gaat de strijd weer verder.

Wilfred v.K.

21 november 2021