Skip to main content

Vandaag waren de omstandigheden dusdanig, dat er zich regelmatig verrassingen c.q. bijzonderheden voordeden.
Het was droog en af en toe kwam de zon ook nog tevoorschijn, maar er stond een flinke wind, die er voor zorgde dat de baan ineens heel anders gespeeld diende te worden.
Tegen de wind in waren de holes een stuk langer en andere holes/greens waren met een slag minder te bereiken. Hierdoor kwam men soms op plaatsen te liggen, die normaal niet zo vaak bezocht worden. Het geeft in ieder geval wel wat variatie aan het rondje.
Ook waren er regelmatig problemen met de tassen, die niet stevig genoeg stonden en dan omwaaien op het moment dat je net een slag wilde uitvoeren. Neerleggen was daarop de enige remedie.
Voor zover ik uit de uitslagen kan opmaken, hebben die er misschien ook wel onder geleden, want er is slechts één gelijkspel overeen gekomen. Een verloren/weggewaaide bal moest natuurlijk met een extra slag weer in het spel gebracht worden en dat was dan net die ene slag die het verschil maakte.  Ook stabiel staan om je slag te doen zorgde soms voor wat extra spanning op de spieren om de slag juist uit te voeren.
Ik heb gelukkig geen berichten gehad dat iemand de 10e  (19e) hole heeft verloren, maar dat die door iedereen is gedeeld. Het leek weer een klein beetje op het oude, nu nog de trolleys.  We zien het zaterdag weer.

Wilfred v.K.

30 januari 2022.

speelronde 11 – 29 januari 2022