Skip to main content

Hits: 104

29 oktober 2023 — Wat een gezellige afsluiting van het zomerseizoen vrijdag 27 oktober in de “Waterkant zaal” en wát een zomer hebben wij gehad…
Een recordaantal zonuren en record warmte hetgeen resulteerde in heerlijk golfweer.
Kijk je nu naar buiten…en wij hebben wederom een record aan regenval voor de oktober maand sinds 91 jaar.
Heb vorig jaar een snuffel stagegelopen en enkele malen meegespeeld met de negen holes bij de Vrijdag Vossen. “Goede wijn behoeft geen krans”, maar het moet toch gezegd dat het een bovenal gezellige en toch ook serieuze club golfers betreft. Het voelt dan ook snel goed.

Speel inmiddels enkele jaren bij de Dinsdag Senioren en met een vaste club op donderdag en was dan ook op zoek naar uitbreiding in het aantal golfdagen, niet in het aantal te spelen holes 😉, want ik blijf vooralsnog een notoire negen holes speler.

Ook Bentwoud wil ik benoemen. Wat een fantastische dag hebben wij gehad. Hoewel je achteraf ook hoort wat wellicht beter of anders kon,…dat bleek veroorzaakt door verwarring in de communicatie. Persoonlijk niets van gemerkt en een heerlijke dag gehad met lunch (!). Aanrader voor wederom volgend jaar om na negen holes even “bij te tanken”.
Eenmaal aan het eind van de middag het gehele terras in beslag genomen realiseerde ik mij wát een grote club zijn de Vrijdag Vossen zijn!

Daarmede gelijk gezegd hebbende hoe intensief het moet zijn om de vrijdag flights te plannen.

  • Stellen/echtparen die niet in een flight willen/kunnen. Men wil immers ook na het golfen nog op “speaking terms” zijn (😊)
  • Ook weer niet te ver uit elkaar qua flight want men is met één auto
  • Dan golfers die vroeg willen. De ander weer juist laat…

Ik ben zeker dat ik namens ons allen spreek om onze dank uit te spreken aan de wedstrijdleiding. Door wedstrijdleiding te zeggen sla ik op deze wijze niemand over, maar doe ik wellicht wel enkelen tekort…daarom speciale dank aan;
Dini Schaafsma en Rob Hulsman voor hun bijdrage die het iedere week voor ons tot een feest maken op de vrijdag weer te kunnen golfen.
Tevens wil ik Gerjan Van Waalwijk van Doorn en Cees Schaafsma bedanken voor hun ondersteuning aan Dini en Rob achter de schermen.

Met betrekking tot het behalen van de overwinning in de zomercompetitie negen holes moet gezegd worden dat het een “close finish” was.
Inmiddels mijn vrijdag golf buddy Ed Kummer zat mij op de hielen.
Indien ik één week niet had kunnen komen had Ed naar voren mogen komen om de goed verzorgde prijzen in ontvangst te nemen. Volgend jaar maar weer proberen Ed 🏌️‍♂️

Wens jullie allen een speelbaar winterseizoen ⛳️en een gezellige december maand. Tot volgend jaar “bij leven en welzijn”.

Met vriendelijke groet,
Ron A. de Koning.