Skip to main content

Hits: 10

17 April 2023 — Na maanden trainen was het zondag 16 april eindelijk zover. We mochten de baan in op de Hoge Klei voor onze eerste wedstrijd. De opdracht voor dit seizoen is heel duidelijk. We moeten promoveren naar de eerste klasse om volgend seizoen 27 holes te kunnen blijven spelen. Dit vanwege de gewijzigde competitieopzet van komend jaar.

De speelsters zijn dit jaar Francis Niessen, Liesbeth Lambrichts, Vera van de Berg, Helga Schoemaker, Yolanda Wortel en ondergetekende. En met Yvonne Oudendijk hebben we een zeer goede reservespeelster is tijdens het trainingsweekend wel gebleken.

De eerste hole begon voor Vera en mij erg lekker met een 15 meter put die viel. Dat leek de opmaat naar een snelle overwinning wat gezien het handicapverschil ook wel verwacht mocht worden. Maar we begonnen foutjes te maken die onze tegenstanders handig wisten af te straffen. Op hole 6 zagen we Francis en Liesbeth al triomfantelijk langs de kant staan. En wij maar verder ploeteren op de zeer trage en zanderige greens terwijl we nog zo door de senioren dames gewaarschuwd waren voor de super snelle greens van de Hoge Klei. Op de 9e hole wisten we het eindelijk af te maken en met ook een winstpartij van Helga en Yolanda konden we lekker gaan lunchen.

In de middag mocht ik als 2e vertrekken en met solide spel stond ik na 9 holes 4 up. En toen ik me rijk begon te rekenen op welke hole ik klaar zou kunnen zijn, begon mijn tegenstander beter te spelen en in te lopen. Plotseling dook Helga op bij mijn 14e hole. Zij had 9/7 gewonnen en vlak erna zag ik ook Liesbeth en Vera vrolijk rondlopen en ook Francis was voor me uit het veld verdwenen. En ik maar door ploeteren op de lange en natte baan. Uiteindelijk zag ik Yolanda nog lopen op haar 16e hole en haar speciale opdracht dit jaar is om het niet tot de 18e hole te laten komen. Ze heeft zich dat goed in de oren geknoopt want dit bleek ook haar laatste hole te zijn.

16-2 gewonnen, we liggen op koers! Volgende week spelen we op Anderstein.

Els Prinse