Skip to main content

Hits: 8

Op zondag 30 april was er eindelijk een mooie lentedag. Iedereen keek er naar uit want de lange broeken en truien werden in de ochtend al snel omgewisseld voor rokjes en polo’s op de prachtige baan van Zeewolde.

Onze tegenstander dit keer was De Hoge Kleij en op papier waren we de favoriet. Vol goede moed gingen we in de vertrouwde opstelling de baan in voor de greensome’s. Tijdens het voorspelen had Helga aantekeningen gemaakt waar iedereen graag gebruik van maakte. Het inslaan ging lekker maar in de baan ging het helemaal niet. En dat kwam niet alleen omdat ik op de 5e hole besefte dat we de baan nu in een andere volgorde speelden dan tijdens het voorspelen. Gelukkig wist Vera nog wat holes veilig te stellen. Maar op de 8e hole stonden we toch echt 1 down. We mochten niet verliezen van captain Francis en met de eerste goede chip van de dag kon ik een ‘halve’ nog veilig stellen. Helga en Yolanda brachten gelukkig wel de volle punten binnen zodat we met een 4-2 voorsprong konden gaan lunchen.

Hoe wonderlijk het golfspel kan zijn, bleek in de middag. Met een heerlijke chip in voor birdie kwam ik op de 2e hole al op voorsprong. En ook daarna gingen alle slagen goed en na 9 holes stond ik 6 up. Mijn tegenstander die zeker ook goed speelde, werd er een beetje moedeloos van. Ze sprak zichzelf moed in op de 10e hole. In de ochtend had ze me het heel moeilijk gemaakt en waarom kon dat nu niet? Helaas voor haar, maar op de 12e was het klaar met 8 up. Dat voelde als een heerlijke revanche voor de ochtend.

Toen begon het lange wachten in de zon. Alleen van Francis had ik meegekregen dat ze 2 up stond na 13 holes. En het duurde en duurde maar…totdat Francis glunderend het terras op kwam en vlak erna ook Liesbeth. De punten waren binnen! Vera die de hele wedstrijd had achter gestaan wist op de 18e hole ook te winnen. 12-6 gewonnen.

Volgende week spelen we om het kampioenschap tegen Zeewolde op de Kromme Rijn. De winnaar promoveert naar de 1e klasse.

Els Prinse