Skip to main content

Hits: 12

Spaarnwoude 1 –Noordwijkse 2

De weersverwachtingen voor de eerste competitiedag voorspelde niet veel goeds. Na een aantal dagen regen en flinke hoosbuien in de nacht ervoor, kon er toch gespeeld worden op de Amsterdamse Golfbaan. De ochtend begon zelfs geheel onverwachts met een zonnetje en het was droog. De ontvangst op de baan was hartelijk met het gebruikelijke kopje koffie en een (home made) plakje cake.  Inslaan, chippen en putten en ons team, bestaande uit: Caja, Margret, Yvonne, Marion, Inge en Sabina was klaar voor de strijd tegen de Noordwijkse.  Ook onze mascotte Jacqueline was erbij voor de mentale steun.

Yvonne en Sabina beten vol goede moed de spits af.  De Noordwijkse dames waren niet te stoppen, birdies en parren op rij, ze lieten geen enkele kans liggen om maar één hole te verliezen. Het was een prachtig spel van deze oude rotten in het vak, een genot en jaloersmakend om te zien.
Margret en Caja konden beter tegenstand bieden, een spannende greensome die gelijk eindigde. Ons derde koppel was niet meer te houden, vol zelfvertrouwen gingen ze de strijd aan en zonder al te veel gedoe en met overtuigend spel wonnen Inge en Marion. Tussenstand 3-3.

Inmiddels waren Carla en Jaap gearriveerd om support te geven. Na een heerlijk lunchbuffet de baan in voor de singles. In de volgorde: Yvonne, Caja, Margret, Sabina, Marion en Inge werd er gestart. Het zou een zware kluis voor ons worden gezien het grote handicap verschil.
De wind stak op, maar het bleef een mooie dag met ons zonnestraaltje Jacqueline op de achtergrond van hole naar hole voor support. Caja en Sabina wonnen de singles en Marion strijdlustig tot aan de laatste hole, verloor hier helaas met een horse shoe.

Na de borrel stond er een Indische rijsttafel klaar en sloten we deze dag gezellig met onze tegenstanders af.  De Noordwijkse pakte de punten maar als team trots dat we goede weerstand hebben gegeven. Dat geeft de “spirit” om er volgende week weer helemaal voor te gaan!

Sabina ter Braak