Skip to main content

Hits: 6

19 April 2023 — Dames team 36 holes had afgelopen zondag, 16 april, haar eerste wedstrijd. Wij mochten afreizen naar het prachtige Noordwijk, want we speelde op De Noordwijkse tegen Zegersloot. Zegersloot is een ervaren team dat ook hoofdklasse heeft gespeeld, dus we moesten alles uit de kast halen. Ilse kon helaas niet aanwezig zijn zondag, maar we hadden een perfecte vervanger Nannie Cohen.

De dag begon vroeg, 8.30 uur verzamelen in het clubhuis met koffie, thee en heerlijke krentenbrood met spijs en roomboter. Om 9.30 uur startte de eerste foursome flight Helene en Daphne, vervolgens Doris en Irma en tenslotte Monique en Nannie. Het was behoorlijk koud die ochtend en onze roze mutsen kwamen goed van pas, en tevens ook lekker opvallend in de baan. Helaas hebben we in de ochtend niet goed gepresteerd en kwamen met 2 winstpunten het clubhuis binnen, Doris en Irma hadden hun partij gewonnen. Na een heerlijk lunch met tomatensoep, keuze uit diverse salades, broodjes en beleg en een heerlijke kroket, begonnen we aan de Matchplay potten. Caddie van Nannie, Caja was inmiddels gearriveerd om met haar de baan in te gaan.

Doris, Helene en Daphne konden uitwisselen, maar gingen uiteindelijk volgens het NGF teamopgave formulier de baan. Helene als eerste en ging strijden tegen de laagste speelster hcp 5,3. Ze ging goed van start en 2 up door de turn, maar verloor helaas op de 18de hole. Daphne als tweede en won met 3/2, dus 2 punten winst. Als derde ging Doris de baan in, maar heeft helaas verloren evenals Nannie en Monique. Het wachten was op Irma. Die sloot de match af op de 18de hole met een AS. Uiteindelijk maar 5 punten binnengehaald.

We konden ons verdriet verzachten met een heerlijk drankje en een borrelplank. Hierna hebben we gezamenlijk gegeten en rond 21 uur gingen huiswaarts.

Komende week gaan we flink door met trainen en verschijnen met veel enthousiasme volgende week op de teebox van golfclub Zegersloot waar we tegen Waterland spelen.

Nannie namens het team nogmaals hartelijk dank voor het meedoen en Caddie Caja ook bedankt voor de ondersteuning.

Dames 36 holes

Doris, Helene, Ilse, Irma, Monique en Daphne