Skip to main content
NGFActueel

Concept H1 – 27: de eerste gang

By 11 april 2022No Comments

Hits: 1

Zondag 10 april melden we ons bij op golfbaan Liemeer. Een uitstekende baan om onze eerste ballen van de competitie te slaan. Er is geen enkele beschutting tegen de elementen, een vrij harde ondergrond en lekker rappe greens. Je zou bijna denken dat iemand heeft geprobeerd de stijl van een linksbaan te kopiëren maar het is eerder een soort park-polder-link.

Het flinke clubhuis kijkt uit over de hele baan. En we moeten toegeven, de montage van de kozijnen is ook van het niveau ‘Eurokozijn’. Kwaliteitje hoor.

Op het menu staat de ANWB. En mocht je dan meteen denken aan boomers in bijpassende trainingspakken die zondagochtend op hun Stella lekker een stukje gaan fietsen: niets van dat alles. Deze jongens komen met geslepen messen aan de start en geven ons eerste duo meteen een flink pak slaag. Hoewel we de details van deze pot niet prijs kunnen geven – dat is vertrouwelijk informatie –  kunnen we wel zeggen: dat doet pijn. De ANWB, doe me een lol zeg. Die gasten zijn hier om onze auto te repareren. Stelletje praatpalen met kampeertips. Ga fietsroutes op een paddenstoel schilderen. We zullen het lijfblad even restylen van ‘De Kampioen’ naar ‘De Loser”.

Lang verhaal kort, we winnen met 16-2 en dat smaakte. Tijd voor het hoofdgerecht in de vorm van Heemskerk. Over twee weken zetten we onze tanden in de zwaarste kluif uit de poule. We spelen dan op golfbaan Bentwoud en hier moeten we ‘all-in’: doffe kleunen van de tee, scherpe ijzers naar de green en grenzeloze hardnekkigheid. Nu al zin in.

H1 – 27