Skip to main content
NGFActueel

H1 – 27: een verrassende tussengang

By 4 mei 2022No Comments

Hits: 0

Zondag 24 april melden we ons op golfbaan Groendael of zoals wij het ook wel noemen: herensociëteit Zonnedael. In dit ‘7-vinkjes reservaat’ nemen we het op tegen het team zonder punten: Liemeer. Het zou voor het doelsaldo mooi zijn om helemaal geen punten te verspelen en deze vriendelijke vrienden met 18-0 het bos in te sturen maar 16-2 zou natuurlijk ook prima zijn.

Een paar uur later stonden we beduusd in een grote schaal gehaktballen te kijken en stonden we 5-1 achter. Niet iedereen bleek in blakende vorm te verkeren en dat stemde toch enigszins ongerust. Als titelkandidaat struikelen over het team zonder punten zou… iets met peren zijn.

Nee, dan de middag. De meeste singles waren aan het knokken of stonden ruim na de turn nog stevig achter. Het loopt niet erg. Op de compacte baan zien we worstelingen en tegenslagen voor en achter ons. We moeten ons op karakter door de pot slepen.

Glenn staat 4 down met 6 te gaan en ook dit keer is dat het moment dat ie gas geeft. Hij kan de winst uiteindelijk in ontvangst nemen. Maarten en Pepijn winnen, Bas struikelt. Het staat inmiddels 7-7.

Marijn kan de hele dag geen skippybal raken maar weet z’n tegenstander naar z’n eigen bedroevende niveau te trekken; dat is blijkbaar ook een strategie. Op de laatste hole met het hele soepie rond de green ziet het er niet goed uit. Op de greens die volgens de rijpe heren stimp 11 hebben, ligt er een bal op 8 meter van de vlag… downhill. Hij MOET erin. Met geveinsde overtuiging krijg de bal een voorzichtige tik. Hij meandert met twee kleine breaks richting vlag, lijkt redelijk op lijn, buigt inderdaad richting de mahonie houten vlaggenstok, tikt hem aan… en valt. De ‘Tiger Roar’ rolt over de Zonnedael. Soms vergt het maar één goeie bal om de pot te winnen. Dit was er zo een.

Niels komt met de halve en ons tiende punt binnen. Allememaggies wat een strijd hebben we moeten leveren tegen nota bene het team zonder punten.

Wij gaan moe maar voldaan aan de oesters (I shit you not). En dat alles in de wetenschap dat we zondag voor het kampioenschap mogen strijden tegen de rijpe heren van Groendael. Het zou mooi zijn om ze met 18-0 het bos in te sturen maar 16-2 zou natuurlijk ook prima zijn.

We spelen op Heemskerk en zijn altijd beter met publiek. Komt allen.

Wordt vervolgd.

Marijn ter Braak

4-5-2022