Skip to main content

Hits: 299

27 Mei 2024 — In de loop van deze week worden de scorekaarten voor de C-D-E holes vervangen door een nieuwe versie. De Rehaco heeft de gelegenheid aangegrepen om de stroke-index te herzien. De stroke-index geeft de moeilijkheidsgraad van een hole aan. Hij wordt per lus van 9 holes bepaald. Index 1 of 2 is het moeilijkst, 17 of 18 het makkelijkst. De stroke-index wordt gebruikt om te bepalen op welke holes je extra slagen krijgt.

De huidige stroke-index bestaat al een hele tijd, wij vonden het daarom tijd om te beoordelen of de stroke-index nog overeenkomt met de werkelijkheid. Daarvoor hebben we van alle gespeelde rondes van een heel jaar de gemiddelde score van de lage handicappers (tot 18.5) berekend en op basis daarvan een nieuwe ranking bepaald.

Zodra de nieuwe kaarten in gebruik worden genomen wordt de nieuwe stroke-index in de clubsoftware ingevoerd en wordt de (stableford) score daarmee berekend. De aanpassing heeft geen gevolgen voor het aantal slagen dat je krijgt (de playing handicap).

De wijzigingen:

E-holes

De hole met de hoogste gemiddelde score is E9, die heeft dan ook stroke-index 1 gehouden.

Holes E2 en E5 hebben van positie geruild : E2 krijgt index 3 en E5 wordt 7.

De par-3 holes verwisselen ook van plek. E3 wordt 17, E6 wordt 15 en E8 wordt 13.

D-holes

Het zal niemand verbazen dat hole D7 stroke-index 2 krijgt en van plek ruilt met D6. Die krijgt dus stroke-index 6. Ook D4 en D5 ruilen : de par-5 D4 wordt 10 en de par-3 D5 wordt 14.

C-holes

De C-holes hebben een even of oneven index, afhankelijk of ze in combinatie met E of D gespeeld worden.

Hier is het meeste veranderd : alleen hole 3 en 4 hebben dezelfde stroke-index gehouden.

Hole C6 is -net als “vroeger”- de moeilijkste hole geworden, gevolgd door C2.

C1 wordt de makkelijkste hole, gevolgd door C9.

Rehaco