Skip to main content

Hits: 97

7 September 2023 — In het weekend van 2/3 september werd er wederom gestreden voor de titels van Strokeplay kampioenen. Op zaterdag 36 holes waarna de beste 8 (and ties) dames en 16 heren doorgingen voor nog eens 18 holes op zondag. Na een slechte zomer was het wel weer wennen om in 28C te golfen. Maar we mochten niet klagen, want het waren de perfecte Weersomstandigheden om 2 dagen heerlijk te golfen.

Na de zaterdag stond Helene 5 slagen los op de rest. Door haar mooie spel op zaterdag wisten wij dat we aan de bak moesten op zondag! Na 9 holes was ik teruggekomen tot 2 slagen.  Het zat er dus nog in, en het kon nog alle kanten op. En dat bleek ook zo te zijn.  Ook de tweede 9 had alles in zich voor een mooie finaledag;  prachtige birdies, lange puts voor par die vielen, een chip in om de aansluiting te houden en mooie pars uit het boekje.

Het kwam uiteindelijk aan op de laatste hole.  Ik had een goede drive over de heuvel. Helene haar afslag kwam helaas net onder de bomen terecht waardoor zij een extra slag nodig had. Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest op de laatste hole!  Mis mijn birdie-put, maar mijn par op 18 bleek uiteindelijk voldoende voor de overwinning.

Het was weer een mooie finaledag in een prima georganiseerd kampioenschap!  Paul bedankt voor de wedstrijdleiding en uiteraard mijn felicitaties aan Daan!

Meike.