Skip to main content

Hits: 71

24 Juli 2023 — “Je weet dat er na afloop een dopingcontrole wordt gehouden?” Dat grapte Charles, die ons bij de overgang van E2-E4 passeerde en beluisterde dat ik op de D-holes al 21 punten had gescoord, en dat het mij op E nog steeds voor de wind ging. Het resulteerde erin dat ik voor de derde keer in twee weken tijd als eerste eindigde: eerst bij de vierde maandbeker, twee dagen later bij de maandagse zomeravondcompetitie en dan nu de bij Kwikstaart Cup.

Sinds ik na de invoering van de WHS in handicap omhoog ging, voelde ik mij steeds meer een duikboot worden. Vroeger bleef je gelijk als je in je buffer speelde. Nu ging ik voortdurend stapje voor stapje omhoog. Gelukkig is de weg omlaag inmiddels ingezet. Die hoop ik te continueren. Dus op naar de Voorzitters Bokaal (en verder)!

Flightgenoten Huub en Martin hebben mij prima aangemoedigd en gesteund. Martin vroeg bij E8 of ik voldoende verzekerd ben in verband met mijn Donald Duck collectie. Hij beloofde op zoek te gaan naar nog een Donald Duck voor op mijn golftas. “Maar dan liefst een Dagobert Duck,” antwoordde ik bescheiden. Martin: “O, vind je die dan leuker?” Ik: “Nee, maar Oom Dagobert heeft mij door zijn avonturen geïnspireerd om ook een soort ontdekkingsreiziger te worden. Vandaar dat ik vanaf mijn adolescentie vaak in de meest afgelegen gebieden op aarde was te vinden: oerwouden, jungles, savannes en woestijnen.”

Na al deze prietpraat terug naar het golfspelletje zelf. Misschien mag ik hier eens kwijt dat ik het niet eens ben met de veel te hoge stroke index van D4. Als je je bal daar het in het riet, het bos links, het water rechts of de rechter waterhindernis slaat, heb je met je derde slag weinig kans meer om op die lange par 5 nog fatsoenlijk te kunnen scoren. Wat mij betreft zou D4 stroke index 1 mogen krijgen (en bijvoorbeeld E9 stroke index 14).

Rest mij nog Daphne heel hartelijk te danken voor de uitstekende en enthousiaste wedstrijdleiding!

Carl Koppeschaar